Amazone
Lid geworden op: 09/01/2006 - 22:00
Offline
Berichten: 4287

zalig niets doen

zondag, 23 mei 2010

[size=25][b]Een heerlijk rustige zondag[/b][/size]
 
Gisteren was L. op bezoek. Zij interviewde mij 3 of 4 jaar geleden in de aanloop naar de Damloop en dat klikte zo dat we vrienden werden. Een bijzondere vrouw. Ze verloor haar man aan kanker tijdens haar zwangerschap maar ze is zoveel meer. Toch blijft het als een rode draad door haar leven lopen. Er zijn zoveel momenten dat ze hem mist. Het komt nooit helemaal niet aan bod. Verder praten we over opvoeding, eten, boeken, veel boeken, vakantie, hardlopen, muziek. We wisselen boekentips en cd's uit en bezoeken samen concerten. Wat is het toch bijzonder als er iemand op je pad komt met wie je ineens een klik hebt. De klik is er ook met haar zoontje. Een heerlijk manneke van bijna 6 al weer :lol: . :lol: Warm gevoel dus. Vandaag dus een zalig rustige zondag. Hoe verloopt die dan? Nou 's morgens lekker uitgeslapen tot bijna half 10, mooi weer, hardloopkleding aan. Eerst lekker met man en hond gewandeld en daarna een rondje naar het aangrenzende dorpje Gemonde gedaan, 10 km op mijn dooie akker want ik mocht mezelf niet opjagen vandaag. En dat is gelukt :lol: . Daarna de auto.... Manlief had de wieldoppen al gedaan, een rotklus maar ze zijn wel schoon. Ik heb de binnenkant gedaan, gestofzuigd, de ramen en al het kunststof. Alle plekken waar de wasserette niet bijkomt: de randen van je portier en zo. Heerlijk in het zonnetje. Schrik maar niet ik doe dit maximaal 2 keer per jaar hoor dus dan is het niet zo erg. Daarna naar de wasserette gereden en de rest daar laten doen. Boek over Chili aan het lezen ter voorbereiding op onze reis in de winter: dan is het daar heerlijk zomer dus dat is alleen al genoeg om ons erop te verheugen :lol: . Rosébiertje op ons terras. PuberT die thuis komt na een avondje stappen en een overnachting elders. Ff kletsen en dan duikt hij weer zijn kamer in. Wat is de wereld toch anders als het warm is, de zon schijnt. Mmmmmm. Straks simpele maaltijd maken, even bij 'ons moeder' langs en dan nog aan de slag voor de nieuwe website van Stichting Amazones die prachtig wordt :lol: . 8) Van mij mogen er nog veel van dit soort zondagen komen 8) . Ik vind het altijd fijn als ik op een rustige dag toch nog het e.e.a. gedaan heb :lol:[/quote]

Offline
Berichten: 4287

Omdat ik weer over een zalig luie zondag wilde gaan schrijven en daarna ontdekte dat niets doen voor mij toch een wat bijzonder karakter heeft heb ik het toch maar even afgesplitst.

Zalig niets doen.

Eerste Pinksterdag en NIETS in de agenda van puberT en mezelf. Lief zit in Japan ook niets te doen want ze hadden fietsdag door Kyoto en het regende heel hard dus hij was snel terug.

Niets doen betekent geloof ik: geen sociale contacten.

Dus:

lekker uitgeslapen na een tv-film tot 2 uur 's nachts
de hele Volkskrant gespeld, want gisteren had ik het Brabants Dagblad al gehad
twee belangrijke vergaderingen grotendeels voorbereid, daar was ik gisteren al mee begonnen
voor puberT gezocht naar studies die muziek en een andere factor combineren: er is veel :wink: dus naast rock academy, ook muziekproducer universitair in Gent, en op andere plaatsen, muziektechnicus, audioloog, natuurkunde, electrical engineering, MI in Hollywood, etc. etc. Hollywood viel af dacht Vic, maar met de Belgen kan hij het altijd heel goed vinden dus daar ging hij eens beter naar kijken.

Hij zoekt iets wat echt aansluit bij zijn hobby. Hij hoopt eigenlijk zo goed te worden dat hij het zal maken als uitvoerend musicus, vermoed ik, maar in de tussentijd wil hij toch echt iets studeren, denkt hij nu, wat daar heel dichtbij komt.

Ondertussen is hij Spaans aan het studeren. Hij heeft tenslotte alleen Wiskunde B en D proefwerk deze week, en Latijn grammatica, dus tja, dan heb je tijd te over.

Hij wil zich graag voorbereiden op zijn verblijf in Chili, komende winter en heeft een zelfstudieboek Spaans gekocht. Ik ga er deze zomer ook induiken om weer e.e.a. op te frissen van vroeger.

Verder heb ik gisteren een boek gelezen en tot mijn schok ontdekte ik dat dat toch al weer een half jaar of zo geleden was, dat ik zomaar lekker in één dag een boek uit las. En er ligt nog een hele stapel....

Gekookt, nog niet hardgelopen, dat wordt morgenvroeg, afgewassen, zo nog stofzuigen want tja, met een hond kan dat niet 4 dagen blijven liggen, en tv kijken, dat ga ik vanavond ook nog doen. En o ja, zingen denk ik ook nog....

Geen sociale verplichtingen betekent dat ik de hele dag mag kiezen wanneer ik wat wil doen want de hele dag niets doen. Dat ken ik niet. Maar wie wel?

Onderwerp gesloten