Amazone
Lid geworden op: 09/01/2006 - 22:00
Offline
Berichten: 4268

Zenuwen

dinsdag, 5 april 2011

over heel andere zaken :)

Nu kanker gelukkig weer wat naar de achtergrond zakt, mama weer aardig opveert, en alles weer een beetje normaal wordt, mijn eigen apk al weer royaal in the pocket zit, het zonnetje weer schijnt, komen de zenuwen toch voor de dag.

Zaterdag over een week is het grote optreden van All Women, het vocaal ensemble waar ik bij zing, ivm ons 12,5 jarig bestaan. Het programma wordt prachtig, de zaal is uitverkocht en er zullen veel mensen komen die ik ken. Dat ik naast kwartetten, met zijn zestienen, achten, etc. ook nog een trio en een duet zing vind ik super maar man, wat kan ik daar zenuwachtig voor zijn ;)

Nu eens niet de gespannen afwachting van "wat zal de dokter zeggen?" "zal alles wel goed zijn?" maar "als mijn zenuwen maar niet mijn adem en stem wegnemen". Want ik ben ongehoord zenuwachtig voor zoiets. Praten voor een grote zaal, dat gaat prima, maar zíngen.....

Ik weet wel hoe dat komt ;) Ik wil namelijk ongehoord goed zijn, hihihihi, en dat lukt natuurlijk nooit zo goed voor zo'n groot publiek, als thuis in de badkamer.

Soms denk ik dan, wat doe ik mezelf toch aan? Ga toch achter de geraniums zitten! Op je luie stoel voor de tv liggen 's avonds, ipv 25 nummers uit je hoofd te knallen met beweging en al erbij. En dan nog meer in the picture als solist.

Maar heel vroeger droomde ik van een carriere als zangeres. Ik kom niet voor niets uit een notoire geslacht van operazangers. De kritische woorden van opa en  drie ooms die zelfs hun zangcarriere bij de Nederlandse opera zongen, en daarbuiten, zijn echter nog harder blijven hangen. Niemand was ooit zo goed als zij, of als wereldberoemde sterren. Wat er fout gaat hoor ik vele malen beter dan wat er allemaal goed gaat.

Maar toch, ook al lig ik 's nachts in mijn bedje wakker, alle liedjes in mijn hoofd te herhalen, dat doe ik toch vele malen liever dan wachten op spannende uitslagen. De man met de hamer is weer heel actief geweest hier bij de Amazones, de afgelopen maanden, en hij heeft een aantal vrouwen op hun kop geslagen. Verdorie denk ik dan, of eigenlijk denk ik dan iets heel anders maar dat kan ik hier maar beter niet neerzetten.
Het zal nooit wennen, deze slechte berichten, en de wreedheid van een zo jong verstoord leven is gewoon niet te bevatten.

Dus meisjes, ik ga zingen, samen met 15 anderen vrouwen, in ons ensemble, en ik zal het zo goed doen als ik op dat moment kan en ik zal aan jullie denken. Met liefde.

Offline
Berichten: 304

Ten eerste ben je nog veel te jong om achter de geraniums te zitten, dat is iets voor 90+. Nee, wennen zal het nooit, slechte berichten en daarom is het zo fijn als we eens iets goeds lezen, zoals nu, dat jij gaat zingen en ik ben ervan overtuigd dat je de sterren van de hemel gaat zingen, je zult zien dat je zenuwen als bij toverslag verdwijnen zodra je op het toneel staat. Ik wens je veel succes met je optreden volgende week zaterdag.

afbeelding van Maisa
Berichten: 3771

Geraniums horen bij een balkon, waar de operazangeres haar solo zingt! Veel succes met jullie optreden en sterkte met de zenuwen.

afbeelding van negrita
Berichten: 91

Ook zo Ellenk, uit volle borst zingen en genieten van de leuke dingen van het leven,dat geeft weer positieviteit, en die spanning, inderdaad veel beter dan bij de dokter zitten dit is gezonde spanning, daar groei je zelf van. heel veel succes. 

afbeelding van negrita
Berichten: 91

ps en ik kan helemaal niet zingen dus vind ik je dubbel knap. cool

Offline
Berichten: 586

Lieve lieve Ellen,

Ik weet héél zeker dat je het fantastisch gaat doen :) Geniet ervan! En ja, wat is het leuk om zulk spannend nieuws te lezen, zit hier met een grote glimlach achter m'n laptop ;)

Liefs xxxx

Offline
Berichten: 0

wat leuk dat je nog zingen helaas kan dat niet meer met mij ziekte(ja...die adca) en wat nu speelt ...........hoop dat het weg blijft maar dat zien wel over 5 of 10 jaar

heb tot mijn 39 e op een koor gezetten

  maar ik merk nu dat het niet  dingen in mijn kleine hesenen zijn  gaat want mij praten is aangetast ook mij spieren gaan de andere kant...... vooral links

maar mijn koppie is goed

zingen kan niet meer

dat vind ik jammer

maar wat mij de laaste jaren over komen is niet niks maar ik zelf ga ook niet achter de gariniums zitten

ik probeer te vechten.......op mijn manier

en luisteren naar muziek  kan altijd.

ik wens jou heel veel sterkte

afbeelding van anita-u2
Berichten: 212

Ellenk.................GENIETEN meid...gaat vast helemaal goed komen!

suc6

Offline
Berichten: 251

Ha Ellen, wat fijn om te lezen dat je helemaal bezig bent met de spannende dingen rondom een optreden. Zenuwen horen daar ook bij, maar inderdaad veel beter dan op uitslagen wachten. Veel succes en zing en geniet NIET met mate!

afbeelding van annie_2
Berichten: 855

WATTE,
zijn jullie al uitverkocht?
Als ik dan onverhoopt toch wil komen, hoe moet dat dan?.

Zingen kan jij en mooi ben je, dus weg met die zenuwen.
Laat je horen, laat je zien.
Niet als operazangeres op je balkon achter de geraniums ( hahahaha) maar in volle glorie in Vught.

Kan je aan jullie jubileum niet een amazone- actie koppelen. Zoals die vrouwen in Groningen. Want jullie zingen zo mooi, daar willen mensen best iets extra's voor in een bus doen als ze weer huiswaarts gaan. 
tismaareenideehoor!

Ben ik er niet zelf volgende week, dan hoor ik je wel tot hier!
SUCCES 

Offline
Berichten: 29

Als iemand zingt kun je altijd een beetje in iemand's ziel kijken en kom je echt een beetje dichterbij iemand. Mooi is dat, maar wel eng voor degene die zingt, reuze spannend! Maar gaaf natuurlijk om het dan tòch te doen en mee te maken. Ik ken je niet persoonlijk maar je klinkt als iemand die dingen goed voorbereid en doordenkt en daarmee wordt het vast een geslaagd optreden. Heel veel succes maar vergeet vooral niet er van te genieten!

Offline
Berichten: 4268

Een actie kan denk ik wel een keertje maar deze keer niet Annie. De voorbereidingen zijn zo intensief dat ik er even niks bij wil hebben.

En het is in Den Bosch, de Verkadefabriek en het is echt uitverkocht dus helaas kun je niet komen. Ik tip je wel voor een volgende keer.

we hebben nog even getwijfeld over een extra middagvoorstelling maar besloten om al onze energie in de avondvoorstelling te gooien :)

Offline
Berichten: 565

Veel plezier Ellenk. Laat de zenuwen maar even toe en dan hup dat podium op !

Offline
Berichten: 616

Wat spannend... Heel veel succes, we zien je wel terug bij Hollands Got Talent zeker??

Offline
Berichten: 6

Ellenk, ik ben weken geleden begonnen jouw blog te lezen. Je schrijft zo helder en pakkend, dat het leest als een roman. Helaas is jouw geschiedenis geen fictie.

Zenuwen voor het zingen snap ik heel goed, maar met jouw gave dicht bij jezelf te blijven ondanks alle narigheid dichtbij en verder weg, jouw betrokkenheid en doorzettingsvermogen zal het optreden een super mooie gebeurtenis worden. Veel succes!

Offline
Berichten: 163

maar vooral ook genieten als de eerste toon is gezet smiley

Offline
Berichten: 365

O Ellenk, wat herken ik je verhaal over die vervelende zenuwen.. Ik zing zelf ook; in een popkoor (met 35 leden) én in een 6-stemmig a capella vocal group (met z'n zessen). Ik snap dus je extra zenuwen over zingen in een kleinere setting. Ik heb vele jaren bij een toneelgroep gezeten en daar vond ik het minder "eng", omdat ik daar een karakter speelde. Als je zingt laat je veel van jezelf zien en daardoor ben je kwetsbaarder.

Zoals Fiederels zo mooi omschrijft kan je bij iemand die met overgave zingt een beetje in de ziel kijken, laat gerust kijken want je mag gezien worden.

Geniet van het gevoel dat je datgene kan doen waar je passie ligt! En als jij staat te genieten dan doet je publiek dat ook.

Heel veel plezier en toi toi toi!

afbeelding van Marimke
Berichten: 266

Geniet er van! Ik denk, dat je heel goed kan zingen, anders was je nooit gevraagd voor een solo en duet. Dus wehg met die onzekerheid borst vooruit en hoppa. Liefs, Marimke

Offline
Berichten: 36

Hoi Ellenk, Ik hoop dat je een TOPAVOND heb en ik ben er van overtuigd dat jij de pannen van het dak gaat zingen. Geniet er met alle teugen van.

Van mijn kant uit al een staand applaus!!! Go girl!!

Offline
Berichten: 916

Jij achter de geraniums? Na 5 minuten gooi je ze het raam uit want dan ben ze al zat! Nee hoor, ga jij maar lekker zingen, gooi je spanning over boord en denk dat al die mensen in de zaal er naakt zitten. Weg spanningcheeky

Heel veel plezier en geniet ervan kiss

Offline
Berichten: 31

Lieve Ellen, GENIET ervan, het wordt vast fantastisch! Ik hoop dat het je lukt die zenuwen te laten varen!

Offline
Berichten: 185

Kan zelf helemaal niet zingen. Moest vroeger altijd achter in de klas vd juf en wel met mijn mond bewegen maar zonder geluid. Vind het super als iemand wel muzikaal is. Gaat vast goed komen. Eerst de zenuwen en daarna een kik omdat het gelukt is! Succes

Offline
Berichten: 3

Hallo Ellenk

uit ervaring weet ik hoe goed zingen je kan doen

en hoe het je alles om je heen kan laten vergeten

dus ik vind het niet gek dat je dat zo graag doet, ook al kosty het je moeite.

 

 

Fijn te lezen dat het weer beter met je gaat , en met je moeder

Onderwerp gesloten

Artikelen van ellenk

Pagina's

Webloggers