Amazone
Lid geworden op: 09/01/2006 - 22:00
Offline
Berichten: 4292

Zomer - beetje moe - haar

zaterdag, 1 juli 2017

Het goede nieuws is dat de chemo zijn werk goed heeft gedaan: de zes AC-kuren zitten erop. De CT-scan is gemaakt en afgelopen week kregen we daarvan de uitslag.

  • De marker is steeds gedaald.
  • De gedeeltelijk erg grote lymfeklieren zijn  'onzichtbaar' geworden.
  • De leveruitzaaiingen zijn nog wel zichtbaar maar nu superklein.

Al met al een mooi resultaat. Natuurlijk zijn we er blij mee want het biedt perspectief op een mooie zomer.
Toch hebben we beiden geen gat in de lucht gesprongen.

Waarom dan niet?
Allereerst zijn we allebei bekaf. Twee moedertjes die heel veel zorg vragen, 6 kuren, een hondje dat een ongeluk kreeg. Onze emmer was erg vol en liep zelfs over. Bovendien, gezien de snelle groei afgelopen winter, of de gemiste groei -maar dat zou betekenen dat de letrosol maar bar kort heeft gewerkt- zijn de vooruitzichten nuchter gesproken niet fantastisch. Zonder chemo kan het zomaar zo zijn dat er opnieuw snelle groei optreedt, dus het voelt echt een beetje als 'garantie tot aan de deur' en dat is het natuurlijk ook. En wij zijn allebei akelig nuchter ingesteld: daar kun je ook wel eens last van hebben. Waar is ^&*(^&*(&^( onze roze bril gebleven???

Er ligt uiteraard een nieuw behandelplan: vandaag begin ik meteen met een volgende -voor mij minder bekende- hormonale behandeling. En daarmee hopen we de zomer zonder al teveel kleerscheuren door te komen. Over twee weken is mijn lief vrij en gaan we samen vijf weken zomervakantie tegemoet: voor ons doen heel erg lang en daar gaan we natuurlijk geweldig van genieten :) !

Hopelijk is dan ons hondje weer helemaal opgeknapt. Ze liep behoorlijke verwondingen op door een ongelukkig accident. Nu besteed ik veel tijd aan het verzorgen van haar wonden en bovendien kan ik haar nog niet (lang) alleen laten. Maar het komt goed gelukkig. Sinds enkele dagen herstelt ze wat beter en we kunnen nu weer behoorlijk met haar wandelen, ook al zijn we er nog lang niet. Ik geloof dat ik het echte vakantiegevoel pas krijg als ze weer in orde is ;).

Hoe ik me nu voel na zes kuren? Moe, behoorlijk moe zelfs, maar met een flinke wandeling iedere dag moet dat aanmerkelijk gaan verbeteren. Ik ga nu gewoon naar bed als mijn accu leeg is en gelukkig ben ik megagoed in het houden van siësta ;). Ik knap daar enorm van op net als van het wandelen.

Van mijn kapper kreeg ik twee weken geleden twee middeltjes om op mijn hoofd te smeren: helemaal kaal was ik sowieso niet; ik had zo'n kaal hoofd met van die kleine dunne korte haartjes erop. Maar let op: ondanks dat kuur zes pas afgelopen week nog voor haaruitval had moeten zorgen heb ik er nu al heel veel nieuwe haartjes bij gekregen. Zou het echt bestaan, een haargroeimiddel? Als ik naar mijn hoofd kijk ga ik het bijna geloven. Ik bestelde nog enkele vrolijke wikkelmutsen waarmee ik prachtig de zomer door kom en waarmee ik me helemaal op mijn gemak voel.  En mocht mijn haar inderdaad heel snel aangroeien dan houd ik jullie daarvan zeker op de hoogte!

Op naar een in alle opzichten warme zomer !!!!!

 

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Lieve EllenK ik wens jou en je geliefden een heel prachtige zomer. Fijn dat de AC - kuren achter de rug zijn en dat ze goed werk hebben gedaan.

Geniet van 5 weken met je lief!

Digitale knuffel,

D.

 

Offline
Berichten: 475

Goed nieuws dat de kuren zo goed hebben gewerkt! Fijn voorutzicht, ook, die vijf weken samen vrij! Je sluit mooi af, hoor, ik zie de roze bril nog wel komen op een dag, hoop het heel erg eigenlijk!

liefs!

Offline
Berichten: 39

Lieve Ellenk, geniet van de komende weken samen. Moe ben je en na alles wat je hebt doorgemaakt de afgelopen periode niet zo raar. Ik wens jou en je naasten veel mooie zomerdagen toe. HUG!!!!!!

 

Offline
Berichten: 339

Gefeliciteerd EllenK met het resultaat en met je nieuwe haartjes. Dat er maar veel nieuwe bij mogen komen en dat ze maar gauw haren mogen worden. Ik weet nog dat je je haren aan de vogeltjes had gegeven, dat was in de lente en nu is het dan alweer zomer. Hopelijk wat stabiel die zomer, dan wordt geleidelijk aan de bril iets rozer als jullie een beetje bij mogen komen. Dikke kus, blij voor jou voor nu.

Offline
Berichten: 63

Wat fijn Ellenk, dat je zo'n mooie uitslag had. Ik kan me je voorzichtigheid heel goed voorstellen. Voorzichtig aan dan maar gaan genieten. Beterschap voor je hondje en ik wens jullie een heel lange warme zomer. 

Offline
Berichten: 0

Wat fijn dat de kuren hun werk hebben gedaan.

Op naar een mooie zomer! Pluk de dag!

Offline
Berichten: 155

Wat fijn dat de AC kuren hun werk hebben gedaan! Je hebt een heerlijke zomer verdiend, met een hondje die weer opknapt en met haar dat groeit als een speer. 

Offline
Berichten: 55

Ik hoop dat de 5 weken vakantie je heel goed hebben gedaan Ellen, en dat alles goed is met je hondje. Knuffel! Isis