Lid geworden op: 11/11/2004 - 13:39
Offline
Berichten: 1113

Nog een keer inpakken en wegwezen

donderdag, 1 november 2012

Wat een week.

Het zal niemand zijn ontgaan dat orkaan Sandy vreselijk heeft huisgehouden in New York en omgeving. Natuurlijk is het allemaal veel erger voor de mensen wiens huis is ondergelopen, afgebrand of erger nog, mensen die het leven hebben gelaten of een geliefde hebben verloren. Maar in de marge zijn er anderen die worden getroffen en daar gaat dit blog over. Over mij dus en met mij vele andere hardlopers die zondag as. de marathon van New York zouden gaan lopen.

Vanaf zondag hielden we al angstig het nieuws in de gaten, wat doet Sandy? Gaat mijn vlucht door dinsdag? We hadden goede hoop. 's-Maandags werden de vluchten van US maatschappijen gecancelled maar de onze niet, want ons vliegtuig komt uit Bombay en zou in Zaventem wachten tot het door kon naar NY. Enorm groot was de teleurstelling toen ik op de site van onze organisatie maandagavond las dat onze vlucht toch was gecancelled. We moesten wachten op een telefoontje van de organisatie. Maar wat ze op de site toezegden, kwamen ze na, we kregen een telefoontje en ook gelijk een alternatief aangeboden voor vertrek op vrijdag. Hoewel vrijdag natuurlijk veel te laat was in onze optiek (okay mijn komma is afgebroken en doet het niet dus vanaf nu krijg je dubbele spaties ipv komma's want hier word ik gek van :-))  maar het was take it or leave it. Er zijn niet voldoende vrije stoelen voor iedereen  dus we moesten eigenlijk blij zijn dat we stoelen hadden. Na kort overleg met zusje waren we het er snel over eens dat we op vrijdag wilden vertrekken en indien mogelijk zouden we dan liever wat later terugkeren. We hebben tenslotte niet voor niets zo hard getraind maar we willen ook nog wat van New York zien.

Ondertussen was Sandy nog niet aan land en hielden we haar met angst en beven in de gaten  want wat gaat ze aanrichten. Voor het slapen gaan keek ik naar de live gestreamde persconferentie van de burgemeester van NY Bloomberg en hij klonk nog best positief. De volgende ochtend werd al snel duidelijk dat Sandy hard tekeer was gegaan. Sandy heeft tientallen doden op haar geweten en voor  miljarden schade aangericht. De hele staat is ontwrichtt en dinsdagochtend ging ik angstvallig op zoek naar nieuws over de marathon. Gaat hij door  want wat ik heb ik aan een vliegtuigstoel als de marathon niet doorgaat...............

Toen ben ik maar waar naar kantoor gegaan  want wat moet ik thuis doen. Mijn laptop stond nog bij de post richting IT dus die heb ik weer uitgepakt en tussen het volgen van het nieuws  twitter  facebook internetsites en updates van zusje die een vrije dag had  heb ik nog wat gewerkt. In de loop van de dinsdag werd duidelijk hoe groot de schade was en dat het wel wat langer als een dag gaat duren om alles weer op de rit te krijgen. Miljoenen huishoudens zonder stroom  scholen dicht  geen openbaar vervoer. De foto's op het www spreken voor zich........... 

Ook een deel van de vluchten voor vertrek op woensdag werden gecancelled. Wat een drama voor die mensen dacht ik  want ze hadden al geen stoelen genoeg voor onze groep  dus hoe moet het dan met die lui die op woensdag zouden vliegen  daar is echt geen vliegtuigstoel meer voor te vinden. Ondertussen blijft onze organisatie ons goed op de hoogte houden via hun site en krijg ik nog een telefoontje dat het echt niet mogelijk is om langer in NY te blijven. Vrijdag heen en dinsdag de terugreis is het vonnis. Zal ik u op de lijst laten staan wordt er nog aan me gevraagd. Even schiet het door mijn hoofd dat we ook thuis kunnen blijven  in een paar dagen op en neer  drie dagen minder om de stad te verkennen is toch echt niet wat we wilden. Maar het was maar een flits  we hebben ons de afgelopen maanden niet voor niets de &8%^ getraind. We zullen die marathon lopen. Dus natuurlijk blijven we op die lijst staan. Toen ik zusje belde met dit nieuws had zij precies dezelfde gedachte: nee dit is niet wat we ons van deze trip hadden voorgesteld  maar we gaan.

We hebben twee opties.

  1. Heel rustig de marathon lopen en goed om ons heen kijken  want dan hebben we al veel van de stad gezien
  2. Kei hard lopen en dan na de marathon als een gek door de stad gaan rennen om nog zoveel mogelijk te zien.

Het zal wel iets in het midden worden......

Ondertussen zoek ik me suf naar een officiële bevestiging dat de marathon doorgaat. Want hoewel het goede nieuws gonst op het hele www heeft Bloomberg nog niets definitiefs gezegd en ook de NYRR (New York Road Runners) de organisatie die de marathon organiseert houden zich enorm op de vlakte. Ze doen er alles aan blablabla ....... Maar ik wil keihard de woorden de marathon gaat door zien en dan niet van een of andere twitteraar. Dus ik ben er nog steeds niet helemaal gerust op.

Gisterenavond nog maar weer naar een persconferentie van Bloomberg gekeken en toen zei hij het zelf "de marathon gaat door" en Ikkes kon rustig gaan slapen. Want als Bloomberg het zo stellig zegt  dan moet het wel waar zijn. Toch krijg ik nog even de zenuwen, want ik heb mijn ticket nog niet. Alles is telefonisch afgestemd, niks op mail niks geen formele bevestiging. Voordat ik in slaap viel besloot ik vandaag als eerste werk te gaan bellen  toch even checken of ze ons niet zijn vergeten.

Omdat ik toch al wakker was om 7 uur check ik weer even de site van Rijnmond Marathon reizen. Daar staat het zwart op wit  u hoeft niet te bellen  vanmiddag heeft u uw tickets op de mail. Bel ons alleen voor noodgevallen. Ik kan het me voorstellen, ze hebben het giga druk en de telefoon blijft rinkelen met mensen die onnozele vragen stellen. Dus ik houd me in, ik vraag niet waar onze tickets blijven, want op de site schrijven ze dat ik hem vanmiddag op de mail krijg. Ik heb vertouwen.

Wanneer is het middag :-)

 

Offline
Berichten: 1446

Wat een verhaal, Ikkes! Super dat je toch kunt gaan, ook al is het maar kort, je hebt natuurlijk niet voor niets getraind. Opnieuw heel veel succes en plezier!

Offline
Berichten: 122

Hallo

zag vanmorgen idd het gaat door! Wil je heel veel plezier en veel succes wensen.

groetjes gea

afbeelding van Choc
Berichten: 182

Tjee Ikkes het doet mij denken aan een reisje portugal dat ik met mijn zus had gepland. Half jaar naar uitgekeken en verkneukeld. Puntje bij paaltje: aswolk. Portugal werd midweek Maastricht. Gelukkig kan je nog gaan en wordt je flexibilteit goed getest...des te groter de voldoening als je 'm straks uitloopt! Succes met wachten het is bijna vanmiddag.

Offline
Berichten: 111

En heb je de mail met de tickets???

Korter dan verwacht, maar ik wens je een fijne tijd daar. Een goede loop en veel plezier in NY!!

Offline
Berichten: 281

Ikkes, de tickets zijn vast binnen!

Natuurlijk valt het tegen dat je NY niet 'extra' kunt doen, maar de marathon lopen daar.... dat is toch wel de ultieme droom voor elke renner, denk ik.

Go4it, girl & hetzelfde voor je zus!

Offline
Berichten: 4292

Nou Ikkes, het wordt niet je gedroomde reis maar als je zondag goed kunt lopen dan wordt het wel dé reis van de rest van je leven.

Ik hoop dat je tickets er zijn en dat je ondanks alle ellende daar, en de stress hier, toch een prachtige marathon mag gaan meemaken.

X

Ellenk

 

ps en als ik weer thuis ben zal ik je sponsoren.

Offline
Berichten: 181

He Ikkes,

 

Het gaat door!!!!!

 

Heel heel veel succes daar, zal aan je denken! Vind het zo knap en stoer van je

 

Groetjes,

 

CD

Offline
Berichten: 1113

Nog geen mail, maar wel info dat de tickets van dinsdag morgen voldoen. Om half vijf vond ik dat de middag wel was afgelopen en heb de telefoon gepakt. Ik heb rust in lijf en hoofd nodig, ik moet potverdorie zondag een marathon rennen.

Die medewerkers hebben zich de afgelopen dagen echt een slag of twee/drie in de rondte moeten werken en nog steeds had ik een uitermate vriendelijke meneer aan de lijn die me op het hart drukte dat Ikkes en Zusje niet van een lijstje waren afgevallen, maar morgen in Zaventem worden verwacht. Gaat goed komen, ik ga nog maar een bordje pasta klaar maken.

Bedankt voor de support meiden en Ellen voor de sponsoring wink

Offline
Berichten: 1113

En terwijl ik mijn vorige bericht zat te schrijven kwam de lange verwachtte mail binnen. Om 17.57 dus toch nog 's-middags cheeky

Offline
Berichten: 186

Ikkes, héél veel succes en hoop dat je toch ook nog een klein beetje van de stad kunt genieten voor je weer terug vliegt!

Liefs Immie

afbeelding van Nelies
Berichten: 111

Meid, wat een toestanden. Dit was ook een marathon voor je bloeddruk... heeeel veeeeel succes! Lieve groet, Annelies

Offline
Berichten: 467

He Ikkes, je bent vast al onderweg, dus roep ik: welkom in New York!

Wat een bizarre stuatie. Ik hoop dat je rust in hoofd en leden hebt en zondag de marathon van je leven loopt. Het zal een andere marathon worden, maar gedenkwaardig zal ie zeker zijn. Voor jullie en NY.

Nogmaals succes, voor jou en zussie!!!

Offline
Berichten: 24

Wat een verhaal en wat heb ik veel aan je gedacht de afgelopen dagen! Zal het doorgaan? Vandaag staat het ook weer in de krant; De NY'ers zijn verdeeld: Moet dit wel doorgaan als de stad in puin ligt?

Ik hoop voor jullie van wel!

Heel veel succes gewenst! Geniet ervan!

Mijn respect heb je! laugh

Offline
Berichten: 1148

Ik hoor net dat de marathon toch afgelast wordt.

Balen zeg. 

Probeer toch maar wat te genieten van de stad.

Offline
Berichten: 766

Wat vind ik dat ontzettend jammer voor Ikkes en haar zus. Zullen zij het ook al weten?

Offline
Berichten: 304

Wat een teleurstelling, ik hoorde het net op het nieuws, afgelast, wel begrijpelijk gezien de situatie in New York maar voor de lopers een deceptie.

Offline
Berichten: 181

Oh Ikkes wat een ongelofelijke tegenvaller zeg, balen....balen en nog eens balen! Echt heel jammer voor jou en je zus

afbeelding van Bergamot
Offline
Berichten: 4230

lees ook van de afgelasting. balen Ikkes & zussie...

afbeelding van annie_2
Berichten: 855

Ikkes, wat een tegenvaller he. Zoveel voorbereiding en nu gaat het niet door. Zo jammer voor jou en je zus. Maar er komt toch wel een herkansing, en dat je dan wel een week kan blijven. De organisatie gaat vast een nieuwe datum prikken. Dat wordt dan wel doortrainen, maar dat zou je waarschijnlijk toch wel doen. Sterkte met verwerken van deze teleurstelling.

afbeelding van Rita
Berichten: 64

Wat zal je balen dat het niet doorgaat...Maarja, alles heeft een reden.

Offline
Berichten: 1113

Ja, wie had dat nog verwacht, ondanks alle toezeggingen alsnog de marathon annuleren....  dat was een zware teleurstelling. Helaas lukt het me (nog steeds) niet om met mijn iPhone in te loggen op deze site, dus geen updates van Ikkes. 

Komend weekend zal ik proberen de reis in woorden om te zetten.

bedankt voor het meeleven!!

Offline
Berichten: 163

Jee meid, heb veel aan jou en je zus gedacht! Zo raar, je hebt zo hard getraind en er zoveel voor gedaan, gelaten.. En dan gaatbhet niet door. Wat op zich ook te begrijpen is, maar ja dan hadden ze datntoch wel,iets eerder mogen, durven zeggen. Enfin  .... Understatement om te zeggen niets aan te doen, want ik weet echt dat je bloed, zweet en tranen hebt vergoten om zo een afstand te kunnen gaan volbrengen. Take care dus en ik hoop,dat je een mooi alternatief gaat vinden. 

Artikelen van Ikkes

Webloggers