Lid geworden op: 11/11/2004 - 13:39
Offline
Berichten: 1113

Sociale vaardigheden

zaterdag, 6 oktober 2012

Vanmorgen liepen zusje en ik weer een duurloopje, “slechts” 24 kilometer in een rustig tempo stonden er op het programma. De weergoden waren ons gunstig gezind, want het stopte met regenen toen we de deur uit stapten.

Vanmorgen drong het op een gegeven moment tot me door dat hardlopen niet echt goed is voor je sociale vaardigheden, zeker niet als je slechts met een enkel hardloopmaatje loopt die ook nog eens je zus is. Zaken waarvoor je je normaal gesproken geneert, voer je tijdens het hardlopen uit, meestel zonder erover na te denken.

  • Als er lucht in de weg zit, dan moet die ontsnappen, dus of het nu boertjes of windjes zijn, ze mogen allemaal vrijelijk ontsnappen tijdens het hardlopen.  
  • Normaal gesproken zul je me ook echt nooit zien spugen, maar als je onverwacht wat extra proteine op je tong voelt landen, dan denk je niet na, maar spuug je het uit.
  • Daarnaast gebeurt het regelmatig dat we “moeten”. Zeker als we een drinkbelt dragen lijkt de inhoud van de blaas toch wat te klein. Dus tijdens een langere duurloop (vandaag toevallig niet) is het echt niet vreemd als je ons ineens de struiken in ziet duiken om even sanitair te ontspannen. Beetje jammer wel dat ons favoriete hardloopshirt het amazone shirt is, knal roze iss niet echt een schutkleur, maar volgens mij zijn we nog nooit betrapt.
  • Verder lappen we met enige regelmaat de verkeersregels aan onze laars, want eigenlijk vinden we dat wij voorrang hebben en een rood stoplicht is voor ons alleen rood als er verkeer in de weg zou rijden, maar anders ...............
  • Ook worden we er tijdens zo’n duurloop niet echt socialer op. In het begin groet je nog iedereen. Maar vorige week zondag deden we een lange duurloop in de Drunense duinen en door het mooie weer was het er echt enorm druk. Nu ik kan je vertellen dan je tegen het einde van je loopje (het waren toen 32 km)  je echt wel een enorme hekel krijgt aan alle fietsers, wandelaars en zeker honden en kinderen die je nog voor de voeten durven te lopen / fietsen.

Gelukkig blijken we enkel tijdens het hardlopen last te hebben van deze verminderde sociale vaardigheden.

Allebei lopen we nu standaard met knieën die zijn getaped, zusje aan één kant en ik aan beide. Met meermaal daags een batterij aan rek- en strek oefeningen plus tape tijdens de langere duurlopen, moeten we New York zonder nog grotere problemen kunnen halen.

Volgende week staat de laatste echt lange duurloop op het programma, een duurloop georganiseerd door onze reisorganisatie. Het wordt een soort van bruggentraining ter voorbereiding op het parcours in New York. Ik geloof dat we zes keer de Van Brienenoordbrug over moeten. Goede training voor de NY bruggen zeggen ze. 

Offline
Berichten: 4292

Wahaha Ikkes toch, wat moet er toch van jou en je zus terecht komen.

Je zegt nou wel dat het alleen tijdens het hardlopen is maar je bént bijna alleen nog maar aan het hardlopen!

Dat wordt straks een hele resocialisatiecursus!

Maar ik ben blij te lezen dat je allebei nog in training bent en dat je een loop van 24 km best een matige training vind ;)

Ik loop morgenvroeg weer gewoon 7 km en daar ga ik me heel blij van voelen ;)

Hoe is het met jouw blijheid?

Ellenk

Offline
Berichten: 181

Hi Ikkes,

Ik lees je en moet ontzettend lachen hoe jullie daar als stoere dames door het bis ploeteren en ongeneerd dat doen wat op dat moment in de weg zit ;-).....! Heb je eigenlijk op dit moment überhaupt nog veel sociale contacten? Het lijkt me een Spartaans trainingsschema wil je je doel kunnen volbrengen. Respect hoor voor jou, de marathon van New York is voor mij echt een droom en nu nog een paar bruggen te ver, misschien ooit.......heel veel succes met de verdere voorbereidingen, ik lees je graag. Liefs CD

afbeelding van Maisa
Berichten: 3769

Eens met Ellen, je loopt dan nog met je zus, maar verder zie en spreek je volgens mij niemand meer. Alleen maar rennen. Ik heb bewondering voor je discipline en je zware trainingsschema. Nou die bruggen/heuvels nog en dan ben je klaar voor NY!

Offline
Berichten: 2236

Wat een leuke blog, ik moet er erg om lachen.

Mijn respect voor jullie is enorm! Go Ikkes en zusIkkes Go yes

Offline
Berichten: 1113

Inderaad Ellen resocialiseren straks.

Ik zie nog best veel mensen hoor :-) collega's, zusje en fysiotherapeut, daarna houd het inderdaad wel op. Oh ja mij rij-instructeur nog en daar word ik nog steeds blij van, niet zo zeer van de instructeur maar wel van het motorrijden haha.

Morgen de langste duurloop, we gaan echt aftellen, nog maar drie weekjes.

Artikelen van Ikkes

Webloggers